Henkilöstövoimavarojen tuotantofunktio

Esittelin henkilöstövoimavarojen tuotantofunktion kansainvälisessä talouskonferenssissa (QQE, http://qq-economics.org/ ) viime viikolla ja sain akateemisen hyväksynnän laskentamallille. Sessiota johti finanssialan professori Sveitsistä (Prof. Pascal Gantenbein), ja alan tutkijoiden lisäksi oli esitystä kuuntelemassa myös arvostettu professori Australiasta (Prof. the Hon Stephen Martin, http://www.globalstf.org/common/bio-prof_stephen.html). Henkilöstövoimavarojen tuotantofunktio on tärkeä, jotta voidaan luotettavasti laskea henkilöstökehittämisen rahallinen vaikuttavuus organisaatiossa. Lyhyesti sanottuna laskentamallissa tarkastellaan aineellinen (työaikajakauma) ja aineeton (työelämän laatu) henkilöstöpääoma, joiden perusteella saadaan liiketoimintakapasiteetti eli tehollisella työajalla tuotettu liikevaihto. Tästä edelleen tuloslaskelman mukaisesti edeten lasketaan käyttökate. Yksinkertaista!

Luin muuten viimeisimmästä Harward Business Review lehdestä skenaariosuunnittelua koskevan artikkelin. Vuonna 2011 tehdyn selvityksen mukaan 61 % yritysjohtajista on kiinnostunut hyödyntämään skenaariosuunnittelua. Olen käyttänyt henkilöstövoimavarojen tuotantofunktiota skenaariolaskentaan ja se toimii erinomaisesti. Uskonkin, että skenaariolaskentatyökalulle ja siihen liittyvälle koulutukselle on tarvetta. Tästä antaa viitteitä myös HR-päällikkökoulutuksesta saamani palautteet. Teetin harjoitustyönä henkilöstötuottavuuden laskennan käyttäen skenaariolaskennan Excel-työkalua. Harjoitustyö koettiin haastavaksi, mutta erittäin opettavaiseksi ja hyödylliseksi. Koulutuksen myötä tulevista HR-päälliköistä tulee yrityksen avainhenkilöitä, sillä harva ymmärtää henkilöstövoimavarojen todelliset vaikutukset niin konkreettisesti.

About markokesti

Marko Kesti Dr. (admin), M.Sc. (tech.) Adjunct Professor, HRM-Performance University of Lapland CEO, PlayGain Inc. EVP, Mcompetence Inc. Non-fiction writer Married with 2 kids

Posted on May 27, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: