Telinevoimistelu

Aloitin aikuisten telinevoimisteluharrastuksen noin 40-kymppisenä ja toimin nykyään myös valmentajana. Katselin ensin poikani voimisteluharrastusta ja ajattelin, että voisipa aikuisenakin kokea vastaavaa liikunnan riemua. Kokemuksesta  voin sanoa, että kyllä voi ja samalla nuortuu noin 10 vuotta. Kehitin tasoharjoitteet, jotta jokainen voi harrastaa lajia monipuolisesti  ja edetä suunnitelmallisesti. Kaikki liikkeet ovat sellaisia, jotka aikuisvoimistelija voi oppia. Itse osaan lähes kaikki, vaikka minulla ole nuoruuden vuosilta telinevoimistelutaustaa.
TELINEVOIMISTELUN TASOHARJOITTEET: OHJE
Liikkeet on suunniteltu aikuisvoimistelijoille aloittelijasta edistyneeseen. Tasoluokituksia on 4:
Taso 1: aloittelija
Taso 2: perustaso
Taso 3: edistynyt
Taso 4: mestari
Liikkeet tulee tehdä turvallisesti, tunnistetusti ja tyylikkäästi. Tarkoitus ei ole kilpailla vaan tukea harjoitteilla aikuisvoimistelijan kehittymistä turvallisesti ja nousujohteisesti. Liikkeiden suorittamisessa on suositeltavaa käyttää turvallisuutta parantavia apuvälineitä kuten patjoja ja volttimonttua.
ARVIOINTI
Jokainen arvioi omat liikkeet itsearviointia käyttäen, hyväksytty suoritus edellyttää kolmea turvallista, tunnistettavaa ja tyylikästä toistoa.
Telinekohtaisen tasoluokituksen on läpäissyt kun tasoliikkeistä on suorittanut hyväksytysti vähintään 90%. Tässä murtoluku pyöristetään kokonaisluvuksi alaspäin eli jos telineellä on 4 tasoliikettä, niin hyväksytty taso 90% tarkoittaa 3.6 eli 3 hyväksyttyä liikettä.
Jokaiselle telineelle ja taitoalueelle on omat tasoliikkeet. Telineet ja taitoalueet ovat:
Tasapaino
Permanto
Renkaat
Rekki & Nojapuut
Ketteryys
Notkeus
 1. Luennot johdattivat minut tänne. Telinevoimistelu osui jotenkin “mikä ei kuulu joukkoon” – kategoriaan. En tiedä kiinnostaako, mutta tuosta linkistä voisi sinulle olla apua valmennushommissa. Valmennusasioihin annan mielelläni neuvoja ja apuja. Sanotaanko, että tämä voi olla vastapalvelus, siitä että tulen varmasti joskus tarvitsemaan sinun apuasi. 🙂

  https://valmennuspankki.wordpress.com/liikepankki/

  -Samuli Ranta

  • Hei,

   Kiitoksia kovasti, tästä on paljon apua valmennushommissa. Olenkin jo hyödyntänyt Ekin opetusvideoita. Teimme tosiaan nuo Telinevoikan luokittelut tyttäreni kanssa, joka opiskelee fysioterapiaa ja harjoittelee myös meidän aikuisryhmässä. Olet tervetullut vierailemaan meidän aikuisvoimistelun ryhmässä, jos liikut Oulussa.

   Autan mielelläni, mikäli tarvitset neuvoja henkilöstötuottavuuden asioissa 🙂

   t. Marko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: